Övrigt

Världens tjockaste människa

2024-10-04

Världens tjockaste människa

Rekordet för den tyngste mannen någonsin hålls av Jon Brower Minnoch, som år 1978 vägde otroliga 635 kilo. Ingen annan människa har kommit i närheten av att slå detta rekord sedan dess, vilket gör honom till en unik person i historien.

Trots att rekordet är över 40 år gammalt, står det än idag som en påminnelse om de extrema gränser människans kropp kan nå.

Världens tjockaste människa genom tiderna

Jon Brower Minnoch är känd som den tyngsta människan genom tiderna. Han föddes i USA 1941 och hade redan som barn problem med sin vikt. Vid 12 års ålder vägde han över 130 kilo, och hans vikt fortsatte att öka i snabb takt under hela hans liv. Den extrema viktökningen berodde inte bara på fetma, utan också på ett ovanligt medicinskt tillstånd som gjorde att hans kropp samlade på sig stora mängder vätska.

År 1978, när Jon Brower Minnoch var 37 år gammal, vägde han hela 635 kilo. Vid den tiden lades han in på sjukhus eftersom hans kropp inte längre klarade av att bära hans vikt, och han hade svåra problem med både hjärtat och andningen. Det krävdes över ett dussin personer för att rulla honom i sängen, och bara transporten till sjukhuset var en enorm utmaning.

Läkarna insåg att hans tillstånd var livshotande, och de satte honom på en strikt diet. Under de följande åren lyckades han gå ner en del i vikt, men hans hälsa var allvarligt påverkad. Trots viktnedgången, som var över 400 kilo, var han fortfarande kraftigt överviktig. Jon Brower Minnoch avled 1983 vid 41 års ålder, men hans rekord som världens tyngsta människa står fortfarande.

Världens tjockaste man i modern tid

Juan Pedro Franco är känd som världens tjockaste man i modern tid. Han kommer från Aguascalientes i Mexiko och vägde som mest 595 kilo. År 2017 hamnade han i Guinness rekordbok som den tyngsta levande mannen. När han var som tyngst kunde han inte ens gå utan att få hjälp från andra, vilket gjorde vardagen oerhört svår.

Men Juan Pedros resa slutade inte där. När han insåg hur farligt hans vikt var för hälsan, bestämde han sig för att förändra sitt liv. Tillsammans med ett team av hälsovårdsexperter, som nutritionister, psykologer och läkare, inledde han en omfattande viktminskningsresa. Han har genomgått flera operationer för att ta bort överflödigt fett och gjorde även stora förändringar i sin kost och började träna.

Juan Pedro är än idag kraftigt överviktig men mår mycket bättre och har återfått många förmågor som han förlorade när han var som tyngst. Bland annat kan han nu gå igen utan att behöva hjälp, vilket är ett enormt framsteg i hans liv.

Världens tjockaste kvinna

Rosalie Bradford, som föddes 1943 i Pennsylvania, är känd som den tyngsta kvinnan genom tiderna. Hennes vikt nådde som mest 544 kilo (år 1987), vilket gjorde henne till en världsrekordhållare.

Rosalie hade under större delen av sitt liv kämpat med fetma, och hennes viktökning var delvis resultatet av depression och hennes stillasittande livsstil. Efter att ha blivit sängbunden i åtta år och kämpat med hälsoproblem, upplevde hon en svår period med depression.

Trots detta vände Rosalie sitt liv efter att ha fått hjälp av viktminsknings-experten Richard Simmons, som motiverade henne att börja röra sig och ändra sin kost. Med hjälp av träning, en strikt diet och operationer för att ta bort överskottshud, gick hon ner till över 200 kilo innan hennes bortgång 2006.

Fler artiklar

20 tecken på att han inte är intresserad

Hur vet man om en kille är intresserad? Att förstå om personen du har en crush för verkligen är intresserad av dig tillbaka kan ibland kännas svårt. Man kan ofta överanalysera beteenden eller tolka signaler fel. I den här artikeln ska vi titta på tydliga tecken på att...

20 tecken på att ditt ex inte kommit över dig

Har du känslan av att ditt ex ännu är kär i dig? För att ta reda på om detta stämmer, kommer vi i den här artikeln att gå igenom 20 tydliga tecken på att ditt ex inte kommit över dig. Vi har listat olika beteenden och signaler som kan avslöja om de fortfarande har...

Tips för att komma över sitt ex

Hur kommer man över sitt ex? Att komma över sitt ex kan både kännas svårt och ibland till och med omöjligt. Det är helt normalt att ha starka känslor efter ett uppbrott, men det finns sätt att hantera dem. Nedanför kommer vi att dela med oss av några tips som kan...

20 roliga tips på dejt idéer

Har du någonsin undrat vad kan man göra på en dejt? Isåfall har du kommit rätt! Här kommer vi nämligen att gå igenom 20 spännande dejt tips som kan göra dina dejter både minnesvärda och underhållande. Oavsett om du planerar en första dejt med någon ny eller om du...