Livsstil

20 tecken på att ditt ex inte kommit över dig

2024-10-15

tecken på att ditt ex inte kommit över dig

Har du känslan av att ditt ex ännu är kär i dig? För att ta reda på om detta stämmer, kommer vi i den här artikeln att gå igenom 20 tydliga tecken på att ditt ex inte kommit över dig.

Vi har listat olika beteenden och signaler som kan avslöja om de fortfarande har känslor för dig, och kanske till och med vill ha tillbaka dig. Genom att känna igen dessa signaler kan du lättare förstå om personen fortfarande har känslor för dig och därmed få svar på frågan – hur vet jag om mitt ex vill ha tillbaka mig?

1. Hen tittar på alla dina stories på sociala medier

En tydlig signal är om ditt ex fortsätter att följa dig noggrant på sociala medier. Om du märker att de alltid ser alla dina stories snabbt, kan det vara ett tecken på att de fortfarande är intresserade av vad du gör och ständigt kollar på din profil på sociala medier. Det kan vara deras sätt att hålla koll på dig utan att behöva ha direktkontakt.

2. Exet förändrar sin profil på sociala medier

Ett annat tecken är om ditt ex börjar ändra sin profil på sociala medier efter att ni har gjort slut. Plötsliga uppdateringar av profilbilder, biografin, eller att de postar fler inlägg än vanligt kan vara ett försök att få din uppmärksamhet.

Detta är troligtvis deras sätt att visa dig att de försöker gå vidare, men egentligen kan det var ett tecken på att ditt ex fortfarande älskar dig och vill att du ska märka dem.

3. Ditt ex ringer och skriver till dig på fyllan

Något som händer ganska ofta är när exet hör av sig efter att ha druckit lite för mycket alkohol. Det är då deras konsekvenstänkande är svagt och de säger vad de verkligen känner.

Om du ofta får sena nattliga samtal eller meddelanden, är det troligtvis ett tecken på att de inte riktigt kommit över dig och kanske försöker komma nära dig igen.

4. Hen bryr sig fortfarande om dina åsikter

Om ditt ex fortfarande frågar efter dina åsikter, visar det att hen fortfarande värdesätter din syn. Det kan handla om allt från vilka kläder de ska ha på sig till större beslut som arbete eller framtidsplaner.

Detta är ett tydligt tecken på att ditt ex inte kommit över dig eftersom de fortfarande vill ha ditt stöd och bekräftelse i sitt liv.

5. Din ex jämför sin nya partner med dig

En situation som verkligen avslöjar att ditt ex inte är över dig är om de börjar jämföra sin nya partner med dig. Om de nämner saker som att deras nya partner inte gör saker på samma sätt som du, är det ett stort tecken på att de fortfarande tänker på dig.

6. Hen gillar och kommenterar dina inlägg på sociala medier

Om ditt ex ofta gillar och kommenterar dina inlägg på sociala medier, kan det vara deras sätt att fortfarande hålla kontakten med dig. Det visar att de inte bara följer vad du gör, utan också att de vill synas i ditt liv.

Genom att interagera med dina inlägg kan de försöka signalera att de fortfarande är intresserade och att du finns i deras tankar.

7. Ditt ex skickar gamla bilder och videor på er tillsammans

En tydlig signal på att ditt ex fortfarande har känslor för dig är om de skickar gamla bilder eller videor på er tillsammans. Det kan vara deras sätt att påminna dig om de fina stunderna ni hade ihop, och kanske ett försök att återuppväcka de känslor ni en gång delade.

Detta kan vara ett starkt tecken på att ditt ex inte kommit över dig ännu, och att de inte är redo att helt släppa taget om det förflutna.

8. Hen slutar inte att messa och ringa dig

Ständiga samtal och meddelanden kan vara ett tecken på att ditt ex inte vill släppa kontakten. De kanske ringer eller skriver utan någon särskild anledning, bara för att höra hur du har det.

Detta konstanta behov av att hålla kontakten kan vara en tydligt signal på att de inte är redo att bryta bandet helt.

9. Exet vill ofta prata om gamla minnen ni har haft tillsammans

Vill ditt ex ofta prata om gamla minnen ni har delat tillsammans? Att återuppliva gamla stunder och samtal om er tid tillsammans kan vara deras sätt att hantera saknaden efter dig.

Genom att påminna dig om era gemensamma upplevelser försöker de kanske återskapa en känsla av närhet, trots att ni har separerat.

10. Frågor om hur du mår och om du träffat någon ny

Frågar ditt ex dig regelbundet om ditt välmående eller om du träffat någon ny? Det kan finnas en oro över att någon annan har tagit deras plats, vilket i sin tur kan avslöja att de fortfarande har känslor för dig.

11. Ditt ex pratar ofta om dig bland andra människor

Om du får reda på att ditt ex ofta nämner dig i samtal med andra så kan det vara ett tecken på att du fortfarande är i hens tankar. Detta visar det på att du fortfarande spelar en viktig roll i hens liv.

12. Du märker att hen är avundsjuk när du träffar någon ny

Om ditt ex visar tecken på svartsjuka när du börjar dejta någon annan, kan det vara ett tecken på att de inte är över dig. Avundsjukan kan visa sig genom irriterade kommentarer, plötslig distansering eller att de uttrycker missnöje över att du har gått vidare.

Dessa känslor kan indikera att exet fortfarande har känslor för dig och kämpar med att acceptera att du har träffat någon ny.

13. Exet visar tydligt att hen försöker att förbättra sig själv

Har du märkt att ditt ex verkar jobba på att förbättra olika aspekter av sitt liv sedan ni gjorde slut? Det kan till exempel vara att de plötsligt börjar träna, utveckla nya intressen eller fokusera på sin karriär.

Ofta kan detta vara ett sätt att visa för dig att de har förändrats och är en bättre version av sig själva. Med andra ord kan detta vara ett försök att vinna tillbaka din uppmärksamhet.

14. Hen föreslår att ni går till parterapi tillsammans

Ett mycket tydligt tecken på att ditt ex inte har släppt taget är om de föreslår att ni ska prova parterapi. Genom att vilja arbeta på relationen tillsammans visar de att de fortfarande har hopp om att saker kan lösas och att de är villiga att ta steget för att rädda er relation. Detta förslag kan vara ett sista försök att reparera det som en gång var.

15. Ditt ex försöker tydligt att vinna tillbaka dig genom olika gester

Om hen gör gester som att skicka blommor, skriva långa meddelanden eller försöka överraska dig med något speciellt, är det troligtvis ett tecken på att de försöker vinna tillbaka dig.

De kan göra detta i hopp om att visa hur mycket du betyder för dem och att de är redo att satsa igen. Genom dessa handlingar vill de ofta visa sin ånger och hopp om att ni kan få en ny chans tillsammans.

16. Exet börjar att umgås mer med era gemensamma vänner

Plötsligt kan du märka att ditt ex spenderar mer tid med era gemensamma vänner än tidigare. Detta kan vara ett sätt att hålla sig nära dig, även om det sker indirekt.

Genom att umgås med samma personer som du, hoppas de kanske få information om hur du mår och vad du har för dig, eller att till och med stöta på dig vid gemensamma aktiviteter.

17. Hen får känsloutbrott

Ibland kan känslorna bli överväldigande, och ditt ex kan reagera med plötsliga känsloutbrott. Det kan vara ilska, sorg eller frustration som bubblar upp vid oväntade tillfällen, kanske när de pratar om relationen eller ser dig med någon annan.

Dessa utbrott är ofta ett uttryck för att de fortfarande bearbetar sina känslor och inte har släppt taget om vad ni hade tillsammans.

18. Ditt ex börjar plötsligt visa intresse för dina intressen

Ett annat tecken på att ditt ex inte släppt dig är att hen plötsligt visar intresse för dina intressen – det kan det vara ett försök att komma närmare dig igen.

Det kan till exempel vara att de börjar läsa samma böcker, följa samma idrottslag eller delta i aktiviteter du gillar. På så sätt kan de hoppas att detta ger dem en anledning att komma i kontakt med dig igen.

19. Ditt ex vill prata med dig om vad som gick fel

Ett tecken på att någon fortfarande bearbetar ett uppbrott är när de vill ha djupa samtal om vad som gick fel i relationen. Om ditt ex tar upp ämnet ofta och vill diskutera detaljer om vad som ledde till att det tog slut, kan det vara ett sätt för dem att söka förståelse och kanske till och med försöka hitta en väg tillbaka till varandra.

20. Hen ber om ursäkt och är ångerfull

När någon kommer tillbaka och uttrycker ånger över hur de behandlade dig eller vad som gick fel i relationen, är det ett starkt tecken på att de fortfarande har känslor för dig.

Att be om ursäkt och visa att de verkligen är ledsna kan vara deras sätt att försöka ställa saker till rätta och kanske öppna dörren för att börja om på nytt. Det är ofta ett tecken på att de hoppas att du kan förlåta dem och att ni kan gå vidare tillsammans.

Fler artiklar

20 tecken på att han inte är intresserad

Hur vet man om en kille är intresserad? Att förstå om personen du har en crush för verkligen är intresserad av dig tillbaka kan ibland kännas svårt. Man kan ofta överanalysera beteenden eller tolka signaler fel. I den här artikeln ska vi titta på tydliga tecken på att...

Tips för att komma över sitt ex

Hur kommer man över sitt ex? Att komma över sitt ex kan både kännas svårt och ibland till och med omöjligt. Det är helt normalt att ha starka känslor efter ett uppbrott, men det finns sätt att hantera dem. Nedanför kommer vi att dela med oss av några tips som kan...

20 roliga tips på dejt idéer

Har du någonsin undrat vad kan man göra på en dejt? Isåfall har du kommit rätt! Här kommer vi nämligen att gå igenom 20 spännande dejt tips som kan göra dina dejter både minnesvärda och underhållande. Oavsett om du planerar en första dejt med någon ny eller om du...

30 frågor att ställa på dejt

Ibland när man går på dejt kan det vara svårt att komma på vad man ska säga för att hålla samtalet igång. För att hjälpa dig med detta har vi samlat 30 enkla frågor att ställa på dejt som gör att samtalet flyter på bra och inte blir stelt.  Oavsett om du letar efter...